Individuele Coaching Icon

INDIVIDUELE COACHING

Benieuwd wat individuele coaching voor jouw kan doen?

Kindercoaching Icon

KINDERCOACHING

Pony Power for Kids. Zelf doen, ervaren en leren! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kwaliteit Bewustwording Icon

TEAMCOACHING

Met het team vooruit? Kom in beweging en ervaar wat Teamcoaching voor uw team kan betekenen.

INDIVIDUELE COACHSESSIE

Wanneer je gecoacht wordt met inzet van een paard, merk je dat je minder vanuit je hoofd beredeneert en dat je ervaart in het hier en nu. Je wordt door het paard en de coach, geholpen je ervaring bewust te krijgen en je wordt gestimuleerd tot het vinden van jouw eigen oplossingen en mogelijkheden. Daarna experimenteer je met nieuw gedrag in contact met het paard en ervaar je opnieuw.

ERVAREN

Je gaat in de coachsessie een opdracht met het paard doen. Bij het omgaan met en reageren op de situatie die dan ontstaat wordt er niet alleen een beroep gedaan op het denken, maar ook op jouw vaardigheden en hoe je omgaat met alles wat je daarbij ervaart. Alle zintuigen doen mee. Hierdoor kom je als vanzelf bij je eigen gevoel. Hierdoor kom je tot informatie die je vanuit jouw denken niet krijgt.

WAAROM PAARDEN?

Paarden zijn er zeer gevoelig voor hoe kuddeleden zich gedragen en wat er in hen omgaat, of het nu een paard of een mens is. Zij zijn immers zelf ook kuddedieren. Een kuddegenoot die A zegt, B doet en C voelt is niet veilig. Paarden zullen dan ook altijd, ieder op zijn eigen manier, een directe reactie laten zien.. 

Coachvragen ontstaan als woorden, daden en gevoelens niet met elkaar in overeenstemming zijn. Bij het terugvinden van die overeenstemming is het paard de beste feedbackgever. Paarden helpen je in de coaching te focussen op de ervaring van de situatie en je bewust te zijn in het hier en nu.

Door in de leefomgeving van het paard, en daardoor ‘out of the box’ te zijn, word je uitgenodigd om op een andere manier naar situaties te kijken. Paarden treden anderen steeds opnieuw zonder oordeel, vanuit het hier en nu, tegemoet. Hierdoor stel je jezelf gemakkelijker open om tot zelfbewustzijn te komen.

OPLOSSINGSGERICHT

Coaching met een paard heeft als uitgangspunt dat de coachee de oplossing voor zijn coachvragen zélf al in zich heeft. Het ervaren met behulp van een paard in plaats van erover praten, maakt het een heel doeltreffende coaching methode.

Coaching-met-paarden-afb-01

IN VERBINDING

Coaching-met-paarden-afb02

INZICHT

BEWUSTWORDING

TARIEVEN

Individuele coaching

90,-Incl. BTW

Vervolg traject

225,-Incl. BTW

PIP traject ( Paard In Proces)

350,-Incl. BTW
Kindercoaching-kleur

KINDERCOACHING

Tijdens de kindercoaching werk ik volgens de Methode: Pony Power voor Kids. Dit is een sociale vaardigheidscursus voor kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.

De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét de pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving wordt gecreëerd. Leren van en met elkaar, samen met pony’s onder deskundige begeleiding van gecertificeerde coaches.

De kinderen komen dus letterlijk in beweging, zelf DOEN, zelf ERVAREN en zelf LEREN.

TARIEVEN

Pony Power for kids

275,-Incl. BTW

Benieuwd naar nog meer mogelijkheden voor kinderen?

LEG CONTACT MET ONS
Teamcoaching-icon

TEAMCOACHING

EQUIVALENT TEAMCOACHING MET PAARDEN

Benieuwd hoe uw team functioneert? Of bent u juist opzoek naar een oplossing wanneer dit niet het geval is?
Maak gebruik van Teamcoaching met paarden en kom in beweging…

Coaching met paarden is in te zetten als teamcoaching, teamontwikkeling of teambuilding. Zaken als communicatie, assertiviteit, grenzen aangeven, leiderschap en authenticiteit zijn allemaal van invloed op het functioneren van een team, de individuen in een team en zelfs de werking tussen meerdere teams. Teamcoaching met Paarden bij Equivalent kenmerkt zich doordat het team op een bijzonder effectieve en doeltreffende manier snel tot de kern van de vraagstukken en/of de inzichten komt. We helpen uw team opnieuw samen te werken, te groeien en daarnaast elkaar beter te begrijpen. Het is een ontwikkeltraject, zowel voor het team als voor ieder teamlid individueel.

Door de combinatie van de directe feedback van de pony’s en/of paarden en de open vraagstelling van de coaches leren de teamleden hun groeps- en persoonlijke patronen te herkennen. Equivalent biedt teamsessies aan die oplossingsgericht zijn, dus zonder lange gesprekken of vele vragen.
Het team leert door te ervaren, te doen en te herhalen.

Wij leveren hierbij Maatwerk. Aan de hand van uw wensen, vragen en behoefte wordt er een programma samengesteld.

LEG CONTACT MET ONS

Wat betekent Teamcoaching met Paarden voor uw team?

Risus Fermentum Amet

Risus Fermentum Amet

Risus Fermentum Amet

WERKWIJZE TEAMCOACHING MET PAARDEN

Teamcoaching kan verzorgd worden op onze eigen locaties in Streefkerk of Klein Zundert en tevens elders in Nederland indien dit beter aansluit bij uw regio gebied.

Daarbij kan gekozen worden voor een dagdeel of een gehele dag. Wilt u tussendoor een lunch of de dag afsluiten met een borrel? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie.

Samen met u inventariseren we de mogelijkheden voor een inspirerend programma dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van het team en dat van de individuele teamleden, juist dit maakt onze teamcoachings maatwerk.

SAMENWERKING

TEAM TROJE

Equivalent Coaching met Paarden, Massage & Therapie en Paard & Gedrag heeft naast haar eigen dienstverlening een vaste samenwerking met:

Tamar van Eenenaam van ‘t Opstapje Coaching met Paarden welke o.a. gespecialiseerd is op het gebied van verstandelijke en psychische beperkingen, verslavingszorg, autisme, EMDR en omgang met verlies.

Maddy van den Berg van Equikiddo welke o.a. gespecialiseerd is op het gebied van kinderen, verandermanagement (bijv. op het gebied van pesten), sociale vaardigheidstrainingen, bewegend leren, tekening lezen en beelddenkers.

Samen bundelen onze krachten en werken wij ook onder de naam TEAM TROJE. Door deze samenwerking kunnen wij u, een compleet aanbod bieden op het gebied van Kinder-, Individuele-, Teamcoaching met behulp van paarden en diverse workshops, dit op meerdere locaties.

Heeft u vragen? Of bent u geïnteresseerd in het bovenstaande? Neem contact op met Equivalent op Tel: 06-51460984.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Interesse?

Neem contact op via het onderstaande formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

In welke coaching heeft u interesse?

In welke dagdelen kan ik u het beste bereiken?

Coachlocaties

Onderstaande zijn onze vaste coach locaties, bij maatwerk zoals Teamcoaching zijn andere locaties in overleg ook mogelijk.

Streefkerk

Streefkerk

Schipluiden

Schipluiden

Klein-Zundert

Klein-Zundert